Et Asien Travel Projekt

En Autentisk Oplevelse med Asien Travel

Forestil dig, at du ligger på en solseng på en hvid sandstrand. Vejret er varmt og solrigt. Havet er blåt, behageligt tempereret og beroligende. Omkring dig hører du lyden af bølgeskvulp, leende børn, der leger i vandet, og andre strandgæster, der taler deres forskellige sprog omkring dig. Du bliver langsomt lullet i søvn, afslappet og velvidende, at dette er, hvad livet handler om, og dette, du har arbejdet hårdt for derhjemme for at opnå. Når du vågner igen, kan det dog umiddelbart godt være svært at finde ud af, hvor i verden, du befinder dig. De førnævnte fantastiske aspekter af en solferie bærer nemlig præg af, at det kan opnås så mange andre steder end lige dér, hvor du har valgt at rejse hen denne gang.

For at bruge et godt thailandsk udtryk, er der en underliggende ’same same’-fornemmelse over solferiens formål og indhold. Det vil sige, at indholdet og oplevelsen mere eller mindre er det samme som på andre lignende destinationer. Så hvad er det egentlig, der adskiller en solrig rejsedestination fra en anden, når de umiddelbart kan tilfredsstille det samme behov for varme og sol hos danskerne?

Stadig flere danskere besøger Thailand, primært i vintermånederne, men i stigende grad også i sommerhalvåret. Sydthailand tilbyder med sine hvide sandstrande og turkisblå hav præcis hvad mange danskere drømmer om, når de skal på ferie. De mest besøgte danske rejsemål, såsom Spanien, Grækenland, Tyrkiet og Thailand, bevidner, at destinationer, der tilbyder sol, strand og varme temperaturer topper danskernes ønskeliste. Det er derfor ikke underligt, at netop Thailand er blandt danskernes foretrukne. At Thailand fortsat er det mere eksotiske valg af de nævnte, gør heller intet dårligt for landets attraktivitet. Men der er mere til Thailand end blot sol og strand. Og det er præcis dette ’mere’, som gør Thailand helt unik. Førnævnte ’same same’-fornemmelse manglede nemlig den sidste del af talemåden – ’same same, but different’. Det kan derfor godt være, at Thailand tilbyder mange af de samme oplevelser associeret med en soldestination, men der er stadig noget mere – noget ’different’ -, der gør Thailand til et helt unikt sted at rejse hen.

Stadig flere rejsende ønsker at opleve dette ’mere’, det unikke, i Thailand. Asien Travel tilbyder nu en mulighed for at komme tæt på befolkningen i deres lokale hverdagsomgivelser, en mulighed for at opleve det unikke og autentiske Thailand. Ved at besøge en lokal landsby, en såkaldt CBT-landsby, får du muligheden for at blive en del af hverdagen i landsbyen. Du bliver inviteret bag scenen, og får et sjældent indblik i, hvordan de lokale lever, arbejder, kommunikerer, hygger sig, kokkererer, leger, går i skole og hvordan de byder deres gæster hjerteligt velkomne i deres hjem. Et besøg i en CBT-landsby handler om kulturel interaktion og læring, fremfor blot observation. En sådan interaktion i autentiske omgivelser er en stærk oplevelse, og man vil oftest komme tilbage fra landsbyen med nye indsigter og værdier. Du får altså muligheden for at lære noget om andre mennesker, et andet samfund, en anden kultur, men du får i den grad også muligheden for at lære noget om dig selv igennem mødet med det anderledes.

Paul Bowles formår præcist at fange, hvordan man som rejsende leder efter noget nyt og anderledes, når man besøger et nyt land og sted:

 

”Each time I go to a place I have not seen before, I hope it will be as different as possible from the places I already know…

I assume it is natural for a traveler to seek diversity, and that it is the human element which makes him most aware of difference.

If people and their manner of living were alike everywhere, there would not be much point in moving from one place to another”

(Paul Bowles i Their Heads Are Green and Their Hands Are Blue:1963, p. 7)

Så hvorfor ikke bryde med ideen om, at Thailand ‘kun’ byder på sol og strand? Hvorfor ikke kaste sig ud i en once-in-a-lifetime oplevelse, der for alvor vil sætte dig ind i, hvordan livet er for de lokale, der ikke lige befinder sig på de ofte turistede sydlige strande? Den oplevelse vil nemlig være med til at få dig til at huske, hvorfor Thailand lige præcis er så unik. En tanke og rejseoplevelse, der vil blive hos dig for altid.

collage 1

Et besøg i en CBT-landsby vil bringe dig helt tæt på de lokale, og vil give dig en oplevelse for livet.